Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Κέρδη για τον Internet Explorer


Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Net Applications, ο Internet Explorer δείχνει σημάδια ανάκαμψης στην αγορά των web browsers, για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό. Όπως φαίνεται από τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρεία, το μερίδιο αγοράς του Internet Explorer ήταν 60,32% τον Ιούνιο, αυξημένο κατά 0,57% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του Μαΐου.





Η ιστορία έχει δείξει ότι ο IE και ο Firefox ακολουθούν βίους αντίθετους, οπότε είναι σχεδόν φυσιολογικό η άνοδος του IE να συνεπάγεται πτώση για το browser της Mozilla. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Net Applications, ο Firefox υποχώρησε από το 24,32% στο 23,81% από το τέλος Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου. Στους υπόλοιπους browsers ξεχωρίζει ο Chrome, ο οποίος συνεχίζει την ανοδική του πορεία και βρίσκεται στο 7,24%.



Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε τη γνωστή ballot screen στα Windows 7, φαίνεται τελικά ότι οι ευρωπαίοι χρήστες του Internet εμπιστεύονται τον IE. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μερίδιο αγοράς του Internet Exlporer στην Ευρώπη αυξήθηκε περίπου 1% τον τελευταίο μήνα.


πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου