Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Χωρίς παρατράγουδα η αύξηση της κίνησης στο Internet λόγω Μουντιάλ


Λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, κάποιοι προέβλεπαν ότι το ενδιαφέρον του κοινού για το Μουντιάλ θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση του Internet. Τελικά, οι φόβοι αποδείχθηκαν υπερβολικοί, καθώς ναι μεν υπήρξε αύξηση της κίνησης, αλλά όχι σε σημείο που να απειληθεί η εύρυθμη λειτουργία του Διαδικτύου.






Σύμφωνα με την εταιρεία Arbor Networks, η κίνηση στο Internet αυξήθηκε έως και 30%, κυρίως λόγω τη μετάδοσης streaming. Η αύξηση είναι αν μη τι άλλο σημαντική, ωστόσο η υπόδομη του παγκόσμιου Internet ανταποκρίθηκε πολύ καλά και αναφέρθηκαν μόνο μικροπροβλήματα μικρής διάρκειας σε μεμονωμένους providers.



Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν το πρώτο παιχνίδι της Βραζιλίας (απέναντι στη Β. Κορέα), καθώς και τα τελευταία παιχνίδια της Αγγλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ στη φάση των ομίλων.



Προφανώς, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Μουντιάλ, τόσο θα αυξάνεται η κίνηση την ώρα των αγώνων. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα έρθει το τέλος του ψηφιακού κόσμου, όπως προέβλεπαν οι καταστροφολόγοι.

πηγή:pc magazine
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου