Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ομαδικές αγωγές στην Apple για το iPhone 4


Μαζικές αγωγές εναντίον της Apple κατέθεσαν χρήστες του iPhone 4, κατηγορώντας την εταιρεία ότι εσκεμμένα απέκρυψε τα προβλήματα λήψης που παρουσιάζει η συσκευή λόγω κακοτεχνίας στην κεραία της.




Η Apple αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη, σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες. «Το iPhone 4 παρουσιάζει σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελαττώματα», αναφέρει το κείμενο της αγωγής που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας. Οι ενάγοντες κατηγορούν την Apple για «απάτη λόγω απόκρυψης, εσκεμμένη παραπλανητική παρουσίαση και αμέλεια».

Το iPhone 4 έχει μεταλλικό περίβλημα στα πλάγια, το οποίο λειτουργεί και ως κεραία Wi-Fi από τη μία πλευρά και ως κεραία κινητής τηλεφωνίας από την άλλη. To σήμα του δικτύου γίνεται εξαιρετικά αδύναμο όταν ο χρήστης αγγίζει το περίβλημα του τηλεφώνου στην κάτω αριστερή γωνία, παραδέχτηκε η Apple.

Οι ενάγοντες σημειώνουν επίσης, ότι η εταιρεία απέτυχε να προσφέρει τεχνική υποστήριξη στους αγοραστές, αντιπροτείνοντάς τους τρεις επιλογές: να «κρατούν τα τηλέφωνά τους με άβολο και αφύσικο τρόπο», να πληρώσουν 10 δολάρια για να επιστρέψουν τη συσκευή ή να αγοράσουν έναντι 29,95 δολαρίων τη λαστιχένια θήκη της Apple, που λύνει το πρόβλημα λήψης. Μάλιστα, η πρώτη «λύση» δόθηκε διά στόματος του ίδιου του προέδρου της εταιρείας Στιβ Τζομπς, ο οποίος έδειξε στους χρήστες πώς να κρατούν το iPhone για να μην έχουν πρόβλημα.

Μια δεύτερη μαζική αγωγή καταναλωτών φέρεται να κατατέθηκε στην πολιτεία του Μέριλαντ. Ταυτόχρονα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι δικηγορικό γραφείο στην Καλιφόρνια δέχτηκε σε μία μόνο ημέρα 1.400 email από οργισμένους αγοραστές που επιθυμούν να καταθέσουν και εκείνοι αγωγή εναντίον της Apple.

Η εταιρεία δείχνει να παραδέχεται εμμέσως το ελάττωμα, καθώς δημοσίευσε αγγελία με την οποία ζητά να προσλάβει μηχανικούς που ειδικεύονται στις κεραίες. «Ζητούνται πεπειραμένοι μηχανικοί ικανοί να σχεδιάσουν κεραίες κατάλληλες για ασύρματες φορητές συσκευές με εξαιρετική απόδοση ακτινοβολίας», αναφέρεται στην αγγελία που δημοσίευσε η Apple στην ιστοσελίδα της.

Η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς τηλεφώνου έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με πωλήσεις 1,7 εκατομμυρίων συσκευών το πρώτο τριήμερο της κυκλοφορίας του. Ωστόσο, μόλις μια μέρα μετά την παρουσίαση της συσκευής, η Apple αναγκάστηκε να παράσχει διευκρινίσεις για την επίμαχη κεραία.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου