Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Στρατιωτικοί Επιστήμονες Εφευρίσκουν Τα Transformers


Επιστήμονες του Πενταγώνου, σε συνεργασία με ερευνητές από το MIT και το Harvard, δημιούργησαν μια λεπτή σα χαρτί κατασκευή, που αλλάζει μορφή, ικανή να μεταμορφωθεί σε βάρκα παιχνίδι ή χάρτινο αεροπλανάκι από μόνη της.





Αυτή η εξέλιξη είναι, φυσικά, το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία αληθινών Transformers (θα έχετε δει την ομώνυμη ταινία φαντάζομαι).

Το σύστημα είναι αποτέλεσμα ερευνών της DARPA, που ξεκίνησαν το 2007 για να ερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας προγραμματιζόμενης ύλης, ικανής να διαμορφωθεί σε οτιδήποτε, από ένα γαλλικό κλειδί μέχρι θωράκιση σώματος.

Αυτό είναι το πρώτο αποτέλεσμα των ερευνών, ένα είδος προγραμματιζόμενου origami φτιαγμένο από άκαμπτα τουβλάκια πολυμερούς και 25 ενεργοποιητές λεπτού φύλλου. Στην πράξη, ένας προγραμματιστής δημιουργεί το επιθυμητό τρισδιάστατο σχήμα, το σύστημα το αναλύει, αποφασίζει τα βήματα που απαιτούνται για να το δημιουργήσει και προχωράει στην αναδίπλωση από μόνο του.

Οι ερευνητές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν αυτού του είδους την τεχνολογία για να δημιουργήσουν καλύτερη θωράκιση, ανταλλακτικά που θα παίρνουν το σχήμα που χρειάζεται επί τόπου και οχήματα που να μπορούν να προσαρμοστούν σε νέο περιβάλλον εν κινήσει.

Μια μέρα ελπίζουν να καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα άμορφο υλικό, χωρίς ενώσεις, που να διαμορφώνει τον εαυτό του σε οποιοδήποτε σχήμα με μια εντολή.



πηγή:dailytech.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου