Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Δωρεάν το WoW;


Η Blizzard σκέφτεται το δωρεάν μοντέλο συμμετοχής των παικτών στο massively multiplayer online game της, World of Warcraft.





Μιλώντας σε ξένο μέσο ενημέρωσης, το ηγετικό μέλος της ομάδας σχεδιασμού του World of Warcraft, Tom Chilton, παραδέχτηκε ότι “κάποια στιγμή, ίσως δεν θα είναι λογικό για την εταιρεία μας να ζητά μηνιαία συνδρομή για το παιχνίδι.” Παρόλα αυτά , ξεκαθάρισε ότι “δεν ξοδεύουμε πολύ χρόνο για να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Δεν είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον.”

Σημαντικοί online τίτλοι όπως το The Lord of the Rings Online και το Dungeons and Dragons Online έχουν περάσει στο Ασιατικό, δωρεάν μοντέλο τους τελευταίους μήνες, αν και ο Chilton πιστεύει πως δεν το έκαναν στην προσπάθειά τους να ανταγωνιστούν άμεσα το World of Warcraft. “Πιστεύω πως το κάνουν για να ανταγωνιστούν άλλα παρόμοια παιχνίδια, αντίστοιχου συνδρομητικού μοντέλου με το δικό τους. Φαντάζομαι πως όταν ένα από αυτά τα παιχνίδια υιοθέτησε το δωρεάν μοντέλο τράβηξε κάποιους από τους συνδρομητές των υπολοίπων,” σχολίασε.

“Σίγουρα μπορώ να φανταστώ να συμβαίνει κάτι τέτοιο και στο World of Warcraft. Αν εμφανιστεί κάποιο άλλο παιχνίδι και μας παραμερίσει, ίσως δεν θα είναι λογικό για την εταιρεία μας να ζητά μηνιαία συνδρομή για το παιχνίδι. Ή ακόμα πιο μελλοντικά, όταν θα κυκλοφορήσουμε κάποιο άλλο MMO,” πρόσθεσε.

Το World of Warcraft χρησιμοποιεί το συνδρομητικό μοντέλο στη Νότιο Κορέα, όπου πωλείται αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, αλλά οι συνδρομητές θα αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στο επερχόμενο StarCraft II. Με δεδομένη τη δημοτικότητα του StarCraft σε αυτή τη χώρα, αυτό θα ωθήσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του WarCraft.


πηγή:pc master
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου