Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Flash με υποστήριξη 3D


Η Adobe σκοπεύει να πάει το Flash στην επόμενη διάσταση παρέχοντας υποστήριξη για 3D περιεχόμενο





Η Adobe αποκάλυψε ότι σκοπεύει να εισαγάγει το 3D στη Flash τεχνολογία της, εισχωρώντας με αυτόν τον τρόπο στον ολοένα και πιο δημοφιλή "τρισδιάστατο" κόσμο.

Το Adobe Flash, το οποίο ο Steve Jobs της Apple είχε χαρακτηρίσει ως "νεκρή" τεχνολογία, αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή πλατφόρμα για την αναπαραγωγή περιεχομένου πολυμέσων στους web browsers. Από το 2008, οπότε και διατέθηκε η έκδοση 10 του Flash, η υποστήριξη για απλή 3D λειτουργικότητα ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη. Αυτή είναι η πρώτη φορά, όμως, που η Adobe αποκαλύπτει το ενδιαφέρον της ώστε να προωθήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στο επόμενο επίπεδο.

Το πρόγραμμα της φετινής έκθεσης Adobe MAX, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, παρέχει την πρώτη υπόδειξη σχετικά με την επερχόμενη ανακοίνωση. Η ενότητα με τίτλο "Flash Player 3D Future", υπόσχεται να ρίξει φως στο 3D API επόμενης γενιάς, που θα συνοδεύει την επερχόμενη έκδοση του Flash Player.



πηγή:pcw.gr
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου